F.v Kjell Rønningen, Preben Olram, Terje Pedersen og Kjell B. Larsen

Ny skive med Pigalle Kvartetten tilgjengelig på nett. Cd fåes kjøpt her!

Pigalle Kvartetten

I 1996 ble Kjell Larsen oppringt av en ny bluesklubb i Oslo som kalte seg “Østkanten Bluesklubb”. Etter anbefalinger fra Jon Eberson ringte de for å høre om Kjell kunne sette i sammen et band til en kveld som skulle gå av stabelen på “Pigalle” på Grønland i Oslo.

Over scenen, som bar sterkt preg av å ha overlevet fra tidlig –50tall sto det en logo i gullskrift med navnet “Pigalle”, og da konfransieren kom og spurte hva bandet het,svarte en av musikerne “Pigalle Bluesband”. Dette var starten!

I 1997 booket bandet seg inn i Fageborg Studio,  besetningen var: Kjell B. Larsen og Bjørn "Krisa" Kristiansen på gitarer, Preben Olram, bass og Toto Hansen, trommer.Bandet spilte inn 12 låter på en dag, og 11 av dem kom ut på cd’n “Acoustic”som fikk meget gode kritikker i en rekke aviser.

I etterkant av utgivelsen spilte bandet på en del festivaler, deriblant Notodden og Hell Bluesfestival.

I år 2000 kom oppfølgeren “Norwegian Blue”, som også fikk en varm omtale. Sommeren 2000 spilte bandet igjen på Notodden Bluesfestival.  På hotellet neste morgen sto det en amerikaner bak Kjell ved frokostbordet og sa: ” I really enjoyed your band yesterday” det var selveste John Sebastian(Lovin’Spoonful).

For å slippe å bli satt i bås har bandet etter hvert skiftet navn til “Pigalle Kvartetten”, og har nå gitt ut sin tredje skive "Fargerike Minner", som kun består av egne låter med norske tekster. 

Pigalle Kvartetten består av:

Kjell B. Larsen (gitarer/vokal) Komponist/tekstforfatter i bandet.

Kjell Rønningen (orgel/kor, og produsent på siste cd) 

Preben Olram (kontrabass/vokal, medprodusent siste skive)

Terje Pedersen (trommer/kor)

Kontaktperson: 

Kjell B. Larsen mobil: 988 25 037  larsen51@online.no