Det er ikke lagt inn noen video

The Greens

Tribute til Peter Greens Fleetwood Mac

På slutten av 60-tallet skjedde det en forandring i norsk populærmusikkhistorie. I et blomstrende miljø av coverband, dukket det opp noen få idealister som begynte å lage sine egne låter. To av de bandene som utmerket seg var Junipher Greene og Ruphus. Begge bandene har gått inn i historien som flaggskip innen 70-tallets progrock. 40 år senere har medlemmer fra de to bandene gått sammen for å hedre en av sine store inspirasjonskilder

Fleetwood Mac.  Et britisk band som utmerket seg ved å ivareta den amerikanske blues-tradisjonen på slutten av 60-tallet. Og med sin meget begavede gitarist, låtskriver og vokalist Peter Green ble de et av verdens mest populære bluesband. Peter Green ble dessverre offer for dopkulturen som gjennomsyret musikkbransjen på denne tiden, han opptrådte for siste gang med Fleetwood Mac 28. mai 1970, og vendte deretter ryggen til hele musikkbransjen.

The Greens har plukket ut ca. 25 perler fra Fleetwood Mac's tidlige repertoar, og bruker sin erfaring til å fremføre disse på best mulig måte. 

 

The Greens besetning:

Freddy Dahl, gitar/vokal. (Junipher Greene)

Kjell B. Larsen, gitar/vokal (Ruphus)

Øivind Vilbo, bass (Junipher Greene)

Tore Wildhauer, trommer (Norsk Utflukt)